CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
Peis i alle rom!
Peisen sprer kos og glede i langt flere rom enn stua.
Det er ikke bare for varmens skyld vi skaffer oss peis eller peisovn. Et ildsted er en del av den urnorske kulturen og tradisjonen, og vår nordiske fascinasjon for flammer er ganske unik. Og vi snakker ikke lenger bare om å plassere et ildsted i den gode, gamle peisestua. Flere og flere installerer ildsted i flere av boligens rom – som i gangen, på soverommet, på kjøkkenet eller på badet. I dag installerer vi peis like mye for stemningens og kosens skyld, som for å varme boligen vår.

Peis på badet

Hva med å oppleve ekte og unik spastemning – med helt egen glød – på ditt eget bad? Skal du installere peis på badet, bør rommet ha en viss størrelse. Velg gjerne en liten peisovn, fordi det fort blir for varmt på et bad som i utgangspunktet ikke er et kaldt rom. Har du baderomsvifte, så vil denne trekke mer luft enn en peisovn – og du vil oppleve at det trekker og brenner dårlig i peisen. For å motvirke dette bør du plassere en røykgassvifte på toppen av pipen, dersom du har peisovn med pipe på badet.

Peis på soverommet

Hvor mye romantikk kan man fylle et soverom med? Åpen ild skaper ekstra stemning og gjør kvelden og natten magisk! Flere og flere skaffer seg denne ekstra grunnen til å gå og legge seg tidlig. Har du et stort soverom, anbefales en peisovn – som kan avgi mye varme, for tilfeller der rommet i utgangspunktet er kjølig.

Peis på kjøkkenet

Måltidene blir litt lunere og triveligere til levende ild og peisvarme. Det er også ekstra motiverende å forberede et måltid til stemningen som skapes av en peis eller peisovn. Kjøkkenet er som regel et ganske varmt rom, så her er det smart å tenke en liten peisovn eller en åpen peis som avgir mindre varme – med mindre du har et stort kjøkken. Pipetrekken vil kjempe en kamp om luften med kjøkkenviften, så det kan være smart å plassere en røykgassvifte på pipetoppen. Dette vil kompensere for dårlig trekk i peisen.

Peis i gangen

Ingenting er som å bli møtt av lun peisvarme og knitrende ved når man ønskes velkommen i et hjem. Det er garantert en god start på et besøk – og det er lett å glede seg litt ekstra til å komme hjem selv, også. Plasseringen av en peis eller peisovn i inngangspartiet eller gangen, vil for mange også være praktisk – fordi det ofte er her hovedkilden og senteret for spredning av varme i en bolig ligger.

Peis som romdeler

En peis er perfekt å bruke som en romdeler – for å lage intime soner i dagens åpne løsninger og gi peiskos i alle.

Hvis peisen har to- eller tresidig glass, kan peisen plasseres i overgangen mellom to eller flere rom. Den virker da som et transparent interiørelement, og du vil få glede av den i flere av rommene. Varmen vil også spre seg raskere og mer effektivt i alle retninger.

I hvilket rom ønsker du deg peis?

CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML